Čerstvý tuňák jako tatarák
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Cibulka jarní |
70 g |
Kapie |
2 ks |
Limetka |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
150 ml |
Olivy černé |
70 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
450 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuňák obecný |
300 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Bazalku vysypeme do poloviny oleje a rozmixujeme na jemno. Zralá rajčata spaříme vroucí vodou, oloupáme, vybereme semínka a dužinu, rozkrájíme na měsíčky. Kapie zbavíme semen a nakrájíme na kousky.
- Kostičky ryby osolíme, opepříme, zakápneme třemi lžícemi olivového oleje a promícháme. Přidáme cibulku a uložíme na 10 minut do chladničky.
- Bezprostředně před servírováním tatarák zakápneme limetkovou šťávou a případně okořeníme špetkou chilli. Podáváme s rajčaty, kapií a olivami a zdobíme kapkami oleje.