Čerstvý tuňák jako tatarák

Ingredience


Bazalka 1 ks
Chilli koření mleté 1 špetka
Cibulka jarní 70 g
Kapie 2 ks
Limetka 1 ks
Olej olivový extra panenský 150 ml
Olivy černé 70 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 450 g
Sůl 1 špetka
Tuňák obecný 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bazalku vysypeme do poloviny oleje a rozmixujeme na jemno. Zralá rajčata spaříme vroucí vodou, oloupáme, vybereme semínka a dužinu, rozkrájíme na měsíčky. Kapie zbavíme semen a nakrájíme na kousky.
  2. Kostičky ryby osolíme, opepříme, zakápneme třemi lžícemi olivového oleje a promícháme. Přidáme cibulku a uložíme na 10 minut do chladničky.
  3. Bezprostředně před servírováním tatarák zakápneme limetkovou šťávou a případně okořeníme špetkou chilli. Podáváme s rajčaty, kapií a olivami a zdobíme kapkami oleje.