Koňské maso na česneku
Ingredience
Česnek |
8 stroužek |
Chléb konzumní |
300 g |
Cibule |
500 g |
Hovězí vývar základní |
700 ml |
Kmín celý |
3 g |
Koňské maso |
1000 g |
Olej rostlinný |
80 ml |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
8 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Koňské maso nejlépe z kýty nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, jednu cibuli na plátky a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme.
- V hrnci rozpálíme olej, přisypeme drobnou cibuli, osmažíme, přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme polovinu česneku, podusíme chvíli ve vlastní šťávě, podlijeme vývarem a dusíme zvolna téměř doměkka. Posypeme mletou paprikou, zahustíme strouhankou, přidáme druhou polovinu česneku a dodusíme.
- Podáváme s chlebem a porce posypeme kroužky cibule.