Koňské maso na česneku

Ingredience


Česnek 8 stroužek
Chléb konzumní 300 g
Cibule 500 g
Hovězí vývar základní 700 ml
Kmín celý 3 g
Koňské maso 1000 g
Olej rostlinný 80 ml
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 3 g
Strouhanka 50 g
Sůl 8 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Koňské maso nejlépe z kýty nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, jednu cibuli na plátky a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme.
  2. V hrnci rozpálíme olej, přisypeme drobnou cibuli, osmažíme, přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme polovinu česneku, podusíme chvíli ve vlastní šťávě, podlijeme vývarem a dusíme zvolna téměř doměkka. Posypeme mletou paprikou, zahustíme strouhankou, přidáme druhou polovinu česneku a dodusíme.
  3. Podáváme s chlebem a porce posypeme kroužky cibule.