Vejce s rajčaty a tuňákem
Ingredience
Cibule červená |
2 ks |
Rajčata |
5 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Tuňák v oleji |
150 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
800 ml |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
0.5 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, oloupeme, necháme vychladit a nakrájíme na plátky. Rajčata a cibuli nakrájíme na tenká kolečka, z tuňáka slijeme olej a nakrájíme na kousky. Salát rozebereme na listy, propláchneme a necháme okapat. V misce smícháme olivový olej, cukr, citronovou šťávu, sůl, pepř.
- Dno servírovací mísy vyložíme listy salátu, poklademe plátky vajec, cibule, rajčat a kousky tuňáka. Přelijeme zálivkou a pod fólií necháme alespoň půl hodiny vychladit.