Vejce s rajčaty a tuňákem

Vejce s rajčaty a tuňákem - obrázek

Ingredience


Cibule červená 2 ks
Rajčata 5 ks
Salát hlávkový 1 ks
Tuňák v oleji 150 g
Vejce slepičí 6 ks
Voda pitná 800 ml
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 0.5 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, oloupeme, necháme vychladit a nakrájíme na plátky. Rajčata a cibuli nakrájíme na tenká kolečka, z tuňáka slijeme olej a nakrájíme na kousky. Salát rozebereme na listy, propláchneme a necháme okapat. V misce smícháme olivový olej, cukr, citronovou šťávu, sůl, pepř.
  2. Dno servírovací mísy vyložíme listy salátu, poklademe plátky vajec, cibule, rajčat a kousky tuňáka. Přelijeme zálivkou a pod fólií necháme alespoň půl hodiny vychladit.