Pórkový salát s rýží a žampiony

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kmín drcený 1 špetka
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 2 ks
Rýže dušená 500 g
Sůl 1 špetka
Žampiony - sterilované 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, spaříme vroucí vodou a necháme okapat.
  2. Vařenou nebo dušenou rýži smícháme v míse s pórkem a okapanými, nadrobno nakrájenými žampiony.
  3. V misce smícháme olivový olej s citronovou šťávou, kmínem, solí a pepřem. Zálivkou přelijeme salát a vše zlehka promícháme.
  4. Můžeme podávat s tmavým pečivem.