Pórkový salát s rýží a žampiony
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kmín drcený |
1 špetka |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
2 ks |
Rýže dušená |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Žampiony - sterilované |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, spaříme vroucí vodou a necháme okapat.
- Vařenou nebo dušenou rýži smícháme v míse s pórkem a okapanými, nadrobno nakrájenými žampiony.
- V misce smícháme olivový olej s citronovou šťávou, kmínem, solí a pepřem. Zálivkou přelijeme salát a vše zlehka promícháme.
- Můžeme podávat s tmavým pečivem.