Krůtí řízky plněné slaninou a sýrem
Ingredience
Anglická slanina |
12 plátek |
Krůtí prsa |
600 g |
Mouka pšeničná hladká |
80 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
8 plátek |
Sýr Niva (Rokfór) |
150 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krůtí řízky naklepeme, osolíme a na každý řízek položíme tři plátky slaniny, dva plátky ementálu a špalíček nivy. Řízky přeložíme, okraje sklepneme, každý závitek ještě zajistíme jehlou a závitky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a prosáté strouhance. Smažíme pomalu po obou stranách v rozpáleném oleji.