Skopové řízky obalované
Ingredience
Celer bulvový |
80 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Mrkev kořen |
80 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Omáčka cikánská |
150 g |
Pepř černý celý |
3 g |
Petržel kořen |
80 g |
Skopová kýta |
750 g |
Strouhanka |
80 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Skopovou kýtu vcelku vložíme do vroucí vody, přidáme celer, mrkev, petržel, okořeníme celým pepřem, osolíme a povaříme půl hodiny. Maso vyjmeme, necháme částečně vychladnout a nakrájíme na plátky. Maso obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
- Smažené skopové řízky podáváme s pikantní omáčkou.