Skopové řízky obalované

Ingredience


Celer bulvový 80 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
Mrkev kořen 80 g
Olej rostlinný 50 ml
Omáčka cikánská 150 g
Pepř černý celý 3 g
Petržel kořen 80 g
Skopová kýta 750 g
Strouhanka 80 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Skopovou kýtu vcelku vložíme do vroucí vody, přidáme celer, mrkev, petržel, okořeníme celým pepřem, osolíme a povaříme půl hodiny. Maso vyjmeme, necháme částečně vychladnout a nakrájíme na plátky. Maso obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
  2. Smažené skopové řízky podáváme s pikantní omáčkou.