Skopová kýta pečená na česneku

Ingredience


Bramborový knedlík 600 g
Česnek 10 stroužek
Hovězí vývar základní 500 ml
Máslo čerstvé 20 g
Olej rostlinný 40 g
Pepř černý mletý 3 g
Skopová kýta 1000 g
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Skopovou kýtu bez kůže odblaníme, ořežeme přebytečný lůj, zbavíme kosti, čisté maso osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a kýtu zprudka osmažíme ze všech stran. Česnek utřeme se solí, vložíme do pekáčku, přidáme všechny odřezky, na ně vložíme kýtu vcelku, podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi půl hodiny. Maso vyndáme a naporcujeme. Ze šťávy v pekáčku sebereme větší část tuku, do pekáčku přidáme lžíci másla, naředíme vývarem, provaříme a odstavíme.
  2. Podáváme s bramborovým knedlíkem.