Skopová kýta pečená na česneku
Ingredience
Bramborový knedlík |
600 g |
Česnek |
10 stroužek |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej rostlinný |
40 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Skopová kýta |
1000 g |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Skopovou kýtu bez kůže odblaníme, ořežeme přebytečný lůj, zbavíme kosti, čisté maso osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a kýtu zprudka osmažíme ze všech stran. Česnek utřeme se solí, vložíme do pekáčku, přidáme všechny odřezky, na ně vložíme kýtu vcelku, podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi půl hodiny. Maso vyndáme a naporcujeme. Ze šťávy v pekáčku sebereme větší část tuku, do pekáčku přidáme lžíci másla, naředíme vývarem, provaříme a odstavíme.
- Podáváme s bramborovým knedlíkem.