Skopový paprikáš

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 200 g
Halušky 280 g
Olej rostlinný 30 ml
Paprika mletá pálivá 3 g
Paprika mletá sladká 10 g
Paprika zelená 150 g
Pepř černý mletý 3 g
Protlak rajčatový 100 g
Skopová plec 600 g
Slanina vepřová 50 g
Smetana zakysaná 11% 250 g
Sůl 8 g
Voda pitná 350 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Skopové maso bez kosti nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, zelenou papriku bez jádřince na slabé proužky, česnek prolisujeme.
  2. V hrnci rozškvaříme slaninu, přilijeme trochu oleje, přisypeme cibuli, česnek, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, přidáme maso, podusíme ve vlastní šťávě, přisypeme papriky, špetku mleté pálivé papriky, přilijeme rajčatový protlak a zvolna dusíme, občas podlijeme troškou vody, ale jen tolik, aby se pokrm nepřipaloval. Nakonec zjemníme smetanou, dochutíme solí a pepřem.
  3. Jako příloha jsou vhodné vařené halušky.