Skopový paprikáš
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
200 g |
Halušky |
280 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Paprika mletá pálivá |
3 g |
Paprika mletá sladká |
10 g |
Paprika zelená |
150 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Protlak rajčatový |
100 g |
Skopová plec |
600 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Smetana zakysaná 11% |
250 g |
Sůl |
8 g |
Voda pitná |
350 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Skopové maso bez kosti nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, zelenou papriku bez jádřince na slabé proužky, česnek prolisujeme.
- V hrnci rozškvaříme slaninu, přilijeme trochu oleje, přisypeme cibuli, česnek, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, přidáme maso, podusíme ve vlastní šťávě, přisypeme papriky, špetku mleté pálivé papriky, přilijeme rajčatový protlak a zvolna dusíme, občas podlijeme troškou vody, ale jen tolik, aby se pokrm nepřipaloval. Nakonec zjemníme smetanou, dochutíme solí a pepřem.
- Jako příloha jsou vhodné vařené halušky.