Tarteletky se sýrovo-mandlovým krémem
Ingredience
Mandle v čokoládě |
80 g |
Cukr moučkový |
30 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
1.2 dl |
Šťáva z růžových grepů |
200 ml |
Sýr smetanový tavený 45% |
220 g |
Tresť mandlová |
1 kávová lžička |
Tresť vanilková |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
120 g |
Minerální voda perlivá |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
140 g |
Pomerančová šťáva |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Připravíme si sýrový krém, jemný smetanový sýr v míse smícháme s prosátým práškovým cukrem a grapefruitovou šťávou. Elektrickým šlehačem krém vyšleháme dohladka. Postupně přidáváme smetanu, lžičku vanilkové a lžičku mandlové příchutě. Krém prošleháváme do zhoustnutí.
- Do mísy prosejeme 140 g hladké mouky se špetkou soli. 120 g másla nakrájíme na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promícháme. Ve sklenici si vyšleháme žloutek s 1 lžíce pomerančové šťávy a s 2 lžícemi minerální vody.
- Vyšlehaný žloutek pomalu, za stálého míchání, nalijeme do mouky. Těsto vařečkou promícháme. Pak ho důkladně v míse prohněteme. Vyválíme váleček, zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do chladna na 30 minut uležet.
- Na pomoučeném vále vyválíme plát o síle 3 mm. Pokud se nám těsto lepí na váleček, pomůžeme si tím, že na těsto položíme potravinářskou fólií a válečkem těsto rozválíme. Z placky vykrojíme kolečka přibližně o průměru 7.5 - 8 cm. Kolečka natlačíme do formiček na tarteletky.
- Formičky dáme na plech a vložíme je do předehřáté trouby. Pečeme při 190°C přibližně 15-20 minut dozlatova.
- Upečené tarteletky necháme vychladnout, ozdobíme sýrovým krémem a mandlí v čokoládě.