Tarteletky se sýrovo-mandlovým krémem

Ingredience


Mandle v čokoládě 80 g
Cukr moučkový 30 g
Smetana 33% (šlehačka) 1.2 dl
Šťáva z růžových grepů 200 ml
Sýr smetanový tavený 45% 220 g
Tresť mandlová 1 kávová lžička
Tresť vanilková 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 120 g
Minerální voda perlivá 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 140 g
Pomerančová šťáva 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si sýrový krém, jemný smetanový sýr v míse smícháme s prosátým práškovým cukrem a grapefruitovou šťávou. Elektrickým šlehačem krém vyšleháme dohladka. Postupně přidáváme smetanu, lžičku vanilkové a lžičku mandlové příchutě. Krém prošleháváme do zhoustnutí.
  2. Do mísy prosejeme 140 g hladké mouky se špetkou soli. 120 g másla nakrájíme na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promícháme. Ve sklenici si vyšleháme žloutek s 1 lžíce pomerančové šťávy a s 2 lžícemi minerální vody.
  3. Vyšlehaný žloutek pomalu, za stálého míchání, nalijeme do mouky. Těsto vařečkou promícháme. Pak ho důkladně v míse prohněteme. Vyválíme váleček, zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do chladna na 30 minut uležet.
  4. Na pomoučeném vále vyválíme plát o síle 3 mm. Pokud se nám těsto lepí na váleček, pomůžeme si tím, že na těsto položíme potravinářskou fólií a válečkem těsto rozválíme. Z placky vykrojíme kolečka přibližně o průměru 7.5 - 8 cm. Kolečka natlačíme do formiček na tarteletky.
  5. Formičky dáme na plech a vložíme je do předehřáté trouby. Pečeme při 190°C přibližně 15-20 minut dozlatova.
  6. Upečené tarteletky necháme vychladnout, ozdobíme sýrovým krémem a mandlí v čokoládě.