Skopová plec s hráškem a fazolkami
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Cibule |
120 g |
Cukr krupice |
10 g |
Fazolové lusky zelené |
200 g |
Hrášek |
150 g |
Jíška instantní |
20 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Olej rostlinný |
40 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rajčata |
200 g |
Skopová plec |
1000 g |
Sůl |
8 g |
Voda pitná |
350 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno, mrkev na kolečka, fazolky překrojíme, rajčata pokrájíme na kostičky.
- V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, krátce orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme asi půl hodiny. Nyní přisypeme všechnu zeleninu, hrášek, dolijeme vodou, zahustíme jíškou, přimícháme lehce zkaramelizovaný cukr a dodusíme.
- Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.