Skopová plec s hráškem a fazolkami

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Cibule 120 g
Cukr krupice 10 g
Fazolové lusky zelené 200 g
Hrášek 150 g
Jíška instantní 20 g
Mrkev kořen 100 g
Olej rostlinný 40 g
Pepř černý mletý 3 g
Rajčata 200 g
Skopová plec 1000 g
Sůl 8 g
Voda pitná 350 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno, mrkev na kolečka, fazolky překrojíme, rajčata pokrájíme na kostičky.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, krátce orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme asi půl hodiny. Nyní přisypeme všechnu zeleninu, hrášek, dolijeme vodou, zahustíme jíškou, přimícháme lehce zkaramelizovaný cukr a dodusíme.
  3. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.