Květákový salát s majonézou ze žervé

Ingredience


Cibule 1 ks
Hořčice plnotučná 2 polévková lžíce
Květák 600 g
Mléko plnotučné 250 ml
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Rajčata 3 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Žervé 160 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný květák uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, slijeme a necháme okapat. Po vychladnutí květák nadrobno nasekáme.
  2. Omytá rajčata nakrájíme na dílky, oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.
  3. Žervé smícháme s olivovým olejem, hořčicí, mlékem, octem a solí. V míse smícháme květák s rajčaty a cibulí. Vmícháme připravenou majonézu a salát podle chuti přisolíme.
  4. Před podáváním necháme nejméně 1 hodinu v chladničce.