Květákový salát s majonézou ze žervé
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce |
Květák |
600 g |
Mléko plnotučné |
250 ml |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Žervé |
160 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný květák uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, slijeme a necháme okapat. Po vychladnutí květák nadrobno nasekáme.
- Omytá rajčata nakrájíme na dílky, oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.
- Žervé smícháme s olivovým olejem, hořčicí, mlékem, octem a solí. V míse smícháme květák s rajčaty a cibulí. Vmícháme připravenou majonézu a salát podle chuti přisolíme.
- Před podáváním necháme nejméně 1 hodinu v chladničce.