Fazole se španělskou klobáskou
Ingredience
Bazalka |
1 hrst |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Fazole bílé sterilované |
400 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
400 g |
Kapary |
1 polévková lžíce |
Klobása Chorizo |
200 g |
Ocet ze šampaňského - Balsamic |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na přípravu této speciality použijeme velkou pánev s nepřilnavým povrchem. Nasekanou cibuli vsypeme do pánve na rozehřátý olivový olej a opékáme asi 5 minut, přidáme nakrájený stroužek česneku a klobásku chorizo a opékáme dalších 5-6 minut. Potom přidáme scezené bílé fazole a hrášek, oloupaná a nasekaná sterilovaná rajčata, nadrobno nasekanou malou chilli papričku a kapary, balsamikový ocet, osolíme, opepříme. Dalších 5 minut prohříváme, posypeme bazalkou a podáváme.