Fazole se španělskou klobáskou

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Fazole bílé sterilované 400 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 400 g
Kapary 1 polévková lžíce
Klobása Chorizo 200 g
Ocet ze šampaňského - Balsamic 1 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na přípravu této speciality použijeme velkou pánev s nepřilnavým povrchem. Nasekanou cibuli vsypeme do pánve na rozehřátý olivový olej a opékáme asi 5 minut, přidáme nakrájený stroužek česneku a klobásku chorizo a opékáme dalších 5-6 minut. Potom přidáme scezené bílé fazole a hrášek, oloupaná a nasekaná sterilovaná rajčata, nadrobno nasekanou malou chilli papričku a kapary, balsamikový ocet, osolíme, opepříme. Dalších 5 minut prohříváme, posypeme bazalkou a podáváme.