Kuřecí játra s těstovinami penne

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Játra kuřecí 350 g
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomerančová kůra 2 kávová lžička
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Penne 500 g
Víno červené 125 ml
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na kousky.
  2. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
  3. Mezitím na rozehřátém másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, kuřecí játra, nastrouhanou pomerančovou kůru a bobkové listy a na středním ohni mícháme asi 3min. Poté vyjmeme játra, do kastrolu vlijeme červené víno, protlak, smetanu, promícháme a vaříme do zhoustnutí. Kuřecí játra vložíme zpět a prohřejeme.
  4. Ochutíme solí, pepřem, těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.