Kuřecí játra s těstovinami penne
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Játra kuřecí |
350 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomerančová kůra |
2 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Penne |
500 g |
Víno červené |
125 ml |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na kousky.
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
- Mezitím na rozehřátém másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, kuřecí játra, nastrouhanou pomerančovou kůru a bobkové listy a na středním ohni mícháme asi 3min. Poté vyjmeme játra, do kastrolu vlijeme červené víno, protlak, smetanu, promícháme a vaříme do zhoustnutí. Kuřecí játra vložíme zpět a prohřejeme.
- Ochutíme solí, pepřem, těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.