Opečená klobáska v placce
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hořčičné semínko |
1 kávová lžička |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Klobása vepřová |
6 ks |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Čedar |
150 g |
Tortilla |
5 balení |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do pekáče nalijeme olej a dáme rozehřát do trouby předehřáté na 200°C. Naskládáme do něj čerstvé syrové klobásky a 10 minut opékáme. Potom klobásky přesuneme na jednu stranu pekáče, přisypeme cibuli nakrájenou na kolečka, posypeme hořčičným semínkem, osolíme, opepříme a zamícháme, aby se vše obalilo v oleji. Pečeme do zezlátnutí cibule ještě asi 10 až 15 minut.
- V troubě, můžeme i mikrovlnné, krátce prohřejeme hotové tortilly. Chceme-li, aby byly vláčnější můžeme je opéct nasucho v pánvi. Po prohřátí vložíme do každé tortilly opečenou klobásku, posypeme cibulí a sýrem, pokapeme kečupem a zabalíme. Aby se náplň nevysoukala z placky ohrneme spodek placky nahoru nebo zabalíme do ubrousku.