Skopová kýta s rýží
Ingredience
Brambory vařené |
200 g |
Houby nakládané |
200 g |
Kečup |
100 g |
Křen |
120 g |
Olej rostlinný |
40 g |
Rajčata |
200 g |
Rýže dušená |
200 g |
Skopová kýta |
1000 g |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso bez kůže odblaníme, a nakrájíme na menší kousky, rajčata na kostičky, křen nastrouháme.
- V hrnci rozpálíme olej, přisypeme maso, orestujeme, občas promícháme a chvíli podusíme, až se šťáva vysmahne. Zalijeme kečupem, přidáme vařené brambory, dušenou rýži, rajčata, nakládané houbičky, osolíme, podusíme a nakonec mimo oheň vmícháme křen.
- Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.