Skopová kýta s rýží

Ingredience


Brambory vařené 200 g
Houby nakládané 200 g
Kečup 100 g
Křen 120 g
Olej rostlinný 40 g
Rajčata 200 g
Rýže dušená 200 g
Skopová kýta 1000 g
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso bez kůže odblaníme, a nakrájíme na menší kousky, rajčata na kostičky, křen nastrouháme.
  2. V hrnci rozpálíme olej, přisypeme maso, orestujeme, občas promícháme a chvíli podusíme, až se šťáva vysmahne. Zalijeme kečupem, přidáme vařené brambory, dušenou rýži, rajčata, nakládané houbičky, osolíme, podusíme a nakonec mimo oheň vmícháme křen.
  3. Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.