Hrachová polévka s chipsy
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hrášek mražený |
300 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pórek |
30 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tortilla chips |
200 g |
Víno bílé |
1 dl |
Vývar zeleninový |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci rozpálíme 70 g másla, přidáme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený pórek a chvilku restujeme. Zalijeme vínem, které vyvaříme, potom vylijeme vývar, přivedeme k varu, přisypeme hrášek a povaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme smetanu a mixérem suroviny rozmixujeme. Podle chuti osolíme, opepříme, vhodíme 30 g másla na zjemnění, promícháme, nabíráme na hluboké talíře a podáváme.
- Ke každé porci jako přílohu přidáme pár kousků slaninových chipsů.