Hrachová polévka s chipsy

Ingredience


Cibule 1 ks
Hrášek mražený 300 g
Máslo čerstvé 100 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pórek 30 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Tortilla chips 200 g
Víno bílé 1 dl
Vývar zeleninový 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozpálíme 70 g másla, přidáme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený pórek a chvilku restujeme. Zalijeme vínem, které vyvaříme, potom vylijeme vývar, přivedeme k varu, přisypeme hrášek a povaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme smetanu a mixérem suroviny rozmixujeme. Podle chuti osolíme, opepříme, vhodíme 30 g másla na zjemnění, promícháme, nabíráme na hluboké talíře a podáváme.
  2. Ke každé porci jako přílohu přidáme pár kousků slaninových chipsů.