Fazole řecké
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule červená |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Fazole bílé sterilované |
400 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Olivy černé |
25 g |
Oregano sušené |
2 špetka |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
4.25 dl |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do žáruvzdorné mísy dáme okapané konzervované fazole. Přidáme rozetřený česnek, olivový olej a smažíme 5 minut za občasného míchání. Přidáme oregano, bobkový list, vývar, citronovou šťávu, rajčatový protlak, pokrájenou červenou cibuli a přikryté vaříme 60 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Vmícháme sůl, pepř, rozpůlené černé olivy a podáváme jak teplé, tak studené.