Fazole řecké

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 3 stroužek
Cibule červená 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Fazole bílé sterilované 400 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Olivy černé 25 g
Oregano sušené 2 špetka
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vývar zeleninový 4.25 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do žáruvzdorné mísy dáme okapané konzervované fazole. Přidáme rozetřený česnek, olivový olej a smažíme 5 minut za občasného míchání. Přidáme oregano, bobkový list, vývar, citronovou šťávu, rajčatový protlak, pokrájenou červenou cibuli a přikryté vaříme 60 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  2. Vmícháme sůl, pepř, rozpůlené černé olivy a podáváme jak teplé, tak studené.