Jednohubky s krevetami

Ingredience


Chléb toastový pšeničný světlý 6 plátek
Cibule červená 1 ks
Máslo čerstvé 125 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Víno bílé 1 polévková lžíce
Krevety tygří 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve pokapeme citronem předvařené krevety a necháme chvíli odpočinout. Plátky světlého toustového chleba pečeme 5 až 7 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Vychladlé je potřeme petrželkovým máslem a rozkrojíme na 4 díly. Na každý kousek položíme plátek okurky, trochu kopru a krevetu.
  2. Petrželkové máslo připravíme tak, že rozehřejeme kousek ze 125 g másla a opečeme na něm 1 šalotku. Přilijeme 1 lžíci bílého vína a povaříme. Osolíme, zchladíme a spolu s 1 lžící nasekané petrželky přidáme ke zbylému máslu.