Jednohubky s krevetami
Ingredience
Chléb toastový pšeničný světlý |
6 plátek |
Cibule červená |
1 ks |
Máslo čerstvé |
125 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Víno bílé |
1 polévková lžíce |
Krevety tygří |
300 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Nejdříve pokapeme citronem předvařené krevety a necháme chvíli odpočinout. Plátky světlého toustového chleba pečeme 5 až 7 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Vychladlé je potřeme petrželkovým máslem a rozkrojíme na 4 díly. Na každý kousek položíme plátek okurky, trochu kopru a krevetu.
- Petrželkové máslo připravíme tak, že rozehřejeme kousek ze 125 g másla a opečeme na něm 1 šalotku. Přilijeme 1 lžíci bílého vína a povaříme. Osolíme, zchladíme a spolu s 1 lžící nasekané petrželky přidáme ke zbylému máslu.