Smažená kotleta s bramborovým salátem a paprikovou omáčkou
Ingredience
Olej rostlinný |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Vepřové kotlety |
1 ks |
Bujón zeleninový |
0.125 ks |
Voda pitná |
50 ml |
Brambory |
250 g |
Cibule červená |
0.5 ks |
Hořčice plnotučná |
1 kávová lžička |
Ocet kvasný lihový |
0.5 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
0.5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
0.5 polévková lžíce |
Ředkvička |
80 g |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Voda pitná |
400 ml |
Marmeláda meruňková |
1.5 polévková lžíce |
Paprika zelená |
0.5 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Brambory uvaříme ve slupce, slijeme, necháme zchladnout, poté oloupeme a nakrájíme na plátky. V 50 ml vody vaříme pět minut 1/8 ks zeleninového bujónu. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, pažitku a petrželovou nať jemně nasekáme, papriku zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky a promícháme s rozšlehanou marmeládou. Kotletu lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
- Smícháme bylinky s cibulí, zeleninovým vývarem, olejem, octem, hořčicí, solí a pepřem, dobře promícháme. Plátky brambor vložíme do mísy spolu s ředkvičkami, přelijeme bylinkovou zálivkou a promícháme.
- Kotletu osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji.
- Kotletu podáváme s bramborovým salátem a paprikovou omáčkou.