Smažená kotleta s bramborovým salátem a paprikovou omáčkou

Ingredience


Olej rostlinný 30 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 2 špetka
Vepřové kotlety 1 ks
Bujón zeleninový 0.125 ks
Voda pitná 50 ml
Brambory 250 g
Cibule červená 0.5 ks
Hořčice plnotučná 1 kávová lžička
Ocet kvasný lihový 0.5 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pažitka 0.5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 0.5 polévková lžíce
Ředkvička 80 g
Sůl 0.25 kávová lžička
Voda pitná 400 ml
Marmeláda meruňková 1.5 polévková lžíce
Paprika zelená 0.5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory uvaříme ve slupce, slijeme, necháme zchladnout, poté oloupeme a nakrájíme na plátky. V 50 ml vody vaříme pět minut 1/8 ks zeleninového bujónu. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, pažitku a petrželovou nať jemně nasekáme, papriku zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky a promícháme s rozšlehanou marmeládou. Kotletu lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Smícháme bylinky s cibulí, zeleninovým vývarem, olejem, octem, hořčicí, solí a pepřem, dobře promícháme. Plátky brambor vložíme do mísy spolu s ředkvičkami, přelijeme bylinkovou zálivkou a promícháme.
  3. Kotletu osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji.
  4. Kotletu podáváme s bramborovým salátem a paprikovou omáčkou.