S listovou zeleninou květák

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibulka jarní 2 ks
Hořčičné semínko 1 kávová lžička
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Kurkuma 0.5 kávová lžička
Květák 175 g
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Zelí čínské 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozdělený květák na růžičky blanšírujeme, a poté ho opláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Rozemeleme kurkumu, česnek, koriandr.
  2. Rozehřejeme olej ve woku, přidáme pokrájené jarní cibulky a osmahneme. Přidáme pokrájené čínské zelí a 1 minutu smažíme. Dáme stranou.
  3. Wok vrátíme na sporák, přidáme hořčičná semínka a mícháme, dokud nezačnou pukat, poté přidáme směs s kurkumou a květák. Zamícháme a v omáčce obalíme květák.
  4. Ihned podáváme s čínským zelím.