S listovou zeleninou květák
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibulka jarní |
2 ks |
Hořčičné semínko |
1 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Kurkuma |
0.5 kávová lžička |
Květák |
175 g |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Zelí čínské |
125 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozdělený květák na růžičky blanšírujeme, a poté ho opláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Rozemeleme kurkumu, česnek, koriandr.
- Rozehřejeme olej ve woku, přidáme pokrájené jarní cibulky a osmahneme. Přidáme pokrájené čínské zelí a 1 minutu smažíme. Dáme stranou.
- Wok vrátíme na sporák, přidáme hořčičná semínka a mícháme, dokud nezačnou pukat, poté přidáme směs s kurkumou a květák. Zamícháme a v omáčce obalíme květák.
- Ihned podáváme s čínským zelím.