Čokoládová mísa
Ingredience
Brandy |
3 polévková lžíce |
Čokoláda hořká |
20 g |
Čokoláda na vaření |
250 g |
Cukr krupice |
90 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
Želatina |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Čokoládu rozpustíme s koňakem a nad kastrolem s horkou vodou ji mírně zahřejeme. Necháme prochladnout.
- Ve vodě namočíme želatinou. Promícháme a necháme stát asi
- 10 minut, až želatina nabobtná. Misku postavíme do nádoby s horkou vodou a mírně zahříváme, až se rozpustí.
- Smícháme vejce, žloutky a cukr a směs ve vodní páře šleháme do pěny. Všleháme rozpuštěnou želatinu.
- Šlehačku vmícháme do vychladlé čokolády, a poté do vaječného základu. Opatrně vlijeme do mísy a necháme ztuhnout v chladničce.