Čokoládová mísa

Ingredience


Brandy 3 polévková lžíce
Čokoláda hořká 20 g
Čokoláda na vaření 250 g
Cukr krupice 90 g
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 3 polévková lžíce
Želatina 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čokoládu rozpustíme s koňakem a nad kastrolem s horkou vodou ji mírně zahřejeme. Necháme prochladnout.
  2. Ve vodě namočíme želatinou. Promícháme a necháme stát asi
  3. 10 minut, až želatina nabobtná. Misku postavíme do nádoby s horkou vodou a mírně zahříváme, až se rozpustí.
  4. Smícháme vejce, žloutky a cukr a směs ve vodní páře šleháme do pěny. Všleháme rozpuštěnou želatinu.
  5. Šlehačku vmícháme do vychladlé čokolády, a poté do vaječného základu. Opatrně vlijeme do mísy a necháme ztuhnout v chladničce.