Grilovaný krém

Ingredience


Cukr krupice 60 g
Cukr vanilka 30 g
Máslo čerstvé 20 g
Smetana 33% (šlehačka) 600 ml
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Formičky lehce vymažeme máslem. Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem. Zahřejeme smetanu téměř k varu, a potom do ní za stálého míchání vlijeme žloutky.
  2. Smetanu se žloutky rozdělíme do formiček. Vložíme do pekáče a přidáme tolik horké vody, aby sahala do poloviny formiček. Pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 25 minut, až je povrch pevný na dotek. Necháme vychladnout.
  3. Ztuhlý krém stejnoměrně posypeme přírodním cukrem. Dáme ho pod horký gril, až cukr roztaje a zkaramelizuje na výrazně hnědý odstín.