S rajčatovou omáčkou noky
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Brambory |
350 g |
Bujón zeleninový |
0.5 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká |
75 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
4 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 dl |
Oregano sušené |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Přivedeme v hrnci vodu k varu, přidáme rozpůlené brambory a vaříme 15 minut. Poté je scedíme a necháme okapat. Brambory oloupeme a rozmačkáme se solí a pepřem, prosátou moukou a oreganem. Smícháme a vypracujeme těsto.
- V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, rozetřený česnek a smažíme 4 minuty. Přidáme nasekaná konzervovaná rajčata a vývar a vaříme 10 minut. Osolíme, opepříme.
- Vyválíme z těsta šišku, kterou rozkrájíme na kousky velké 2,5 cm. Vidličkou zatlačíme do válečků, aby se na jedné straně vytlačil hřeben a na druhé prohlubeň.
- V hrnci přivedeme vodu k varu a vaříme noky 3 minuty. Jakmile jsou hotové, vyplavou na povrch. Scedíme je a udržujeme teplé.
- Vmícháme do rajčatové omáčky bazalku a noky zalijeme.
- Posypeme parmezánem a podáváme.