S rajčatovou omáčkou noky

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Brambory 350 g
Bujón zeleninový 0.5 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kypřicí prášek do pečiva 1 špetka
Mouka pšeničná hladká 75 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 4 polévková lžíce
Voda pitná 1 dl
Oregano sušené 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Přivedeme v hrnci vodu k varu, přidáme rozpůlené brambory a vaříme 15 minut. Poté je scedíme a necháme okapat. Brambory oloupeme a rozmačkáme se solí a pepřem, prosátou moukou a oreganem. Smícháme a vypracujeme těsto.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, rozetřený česnek a smažíme 4 minuty. Přidáme nasekaná konzervovaná rajčata a vývar a vaříme 10 minut. Osolíme, opepříme.
  3. Vyválíme z těsta šišku, kterou rozkrájíme na kousky velké 2,5 cm. Vidličkou zatlačíme do válečků, aby se na jedné straně vytlačil hřeben a na druhé prohlubeň.
  4. V hrnci přivedeme vodu k varu a vaříme noky 3 minuty. Jakmile jsou hotové, vyplavou na povrch. Scedíme je a udržujeme teplé.
  5. Vmícháme do rajčatové omáčky bazalku a noky zalijeme.
  6. Posypeme parmezánem a podáváme.