Kuřecí játra se zelím

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Hrášek 50 g
Játra kuřecí 225 g
Mandle 50 g
Mouka mandlová 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Vývar drůbeží 150 ml
Zelí čínské 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí játra očistíme od prorostlých částí a nakrájíme na stejně velké kusy. Ve wok pánvi rozpálíme olej, přesypeme do ní játra a přidáme nadrcený česnek. Přisypeme mandle a 2 minuty necháme opékat na prudkém ohni. Přidáme hrášek a na proužky nasekané čínské zelí. Celou směs poté vyndáme na talíř.
  2. Do wok pánve nalijeme vývar, přisypeme mouku a přidáme sójovou omáčku. Obsah pánve přivedeme varu a přidáme játrovo-zeleninovou směs.