Kuřecí játra se zelím
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Hrášek |
50 g |
Játra kuřecí |
225 g |
Mandle |
50 g |
Mouka mandlová |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
150 ml |
Zelí čínské |
100 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí játra očistíme od prorostlých částí a nakrájíme na stejně velké kusy. Ve wok pánvi rozpálíme olej, přesypeme do ní játra a přidáme nadrcený česnek. Přisypeme mandle a 2 minuty necháme opékat na prudkém ohni. Přidáme hrášek a na proužky nasekané čínské zelí. Celou směs poté vyndáme na talíř.
- Do wok pánve nalijeme vývar, přisypeme mouku a přidáme sójovou omáčku. Obsah pánve přivedeme varu a přidáme játrovo-zeleninovou směs.