Brambory bombajské
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Jogurt krémový bílý natur |
3 dl |
Koření panch phoron |
1 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Kurkuma |
3 kávová lžička |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do velkého hrnce osolené studené vody vložíme celé brambory, přivedem k varu a necháme částečně povařit - cca 15 minut.
- V pánvi rozehřejeme olej, přidáme kurkumu, koření panch phoron, jogurt, sůl a rajčatový protlak. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut.
- Brambory slijeme, nakrájíme každý na 4 díly, přidáme je do pánve a přikryté vaříme cca 5 minut.
- Poté je přendáme do kastrolu a pečeme přikryté v předehřáté troubě 40 minut při teplotě 180 stupňů.
- Posypeme koriandrem a ihned podáváme.