Brambory bombajské

Ingredience


Brambory 1 kg
Jogurt krémový bílý natur 3 dl
Koření panch phoron 1 kávová lžička
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Kurkuma 3 kávová lžička
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do velkého hrnce osolené studené vody vložíme celé brambory, přivedem k varu a necháme částečně povařit - cca 15 minut.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme kurkumu, koření panch phoron, jogurt, sůl a rajčatový protlak. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut.
  3. Brambory slijeme, nakrájíme každý na 4 díly, přidáme je do pánve a přikryté vaříme cca 5 minut.
  4. Poté je přendáme do kastrolu a pečeme přikryté v předehřáté troubě 40 minut při teplotě 180 stupňů.
  5. Posypeme koriandrem a ihned podáváme.