Švestková povidla s portským vínem
Ingredience
Cukr želírovací |
250 g |
Slivovice |
3 polévková lžíce |
Švestky |
2.5 kg |
Víno portské |
2 cl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 165 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Švestky omyjeme, zbavíme pecek, rozpůlíme a půlky rozkrájíme na menší kousky. Švestky vložíme do pekáče a dáme do předehřáté trouby na 200°C. Během pečení švestky občas promícháme.
- Pekáč vyjmeme, přidáme želírovací cukr, portské víno, promícháme a na sporáku přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 5 minut, nakonec přimícháme 3 lžíce slivovice a ještě 1 minutu povaříme, potom pekáč ze sporáku stáhneme.
- Povidla nalijeme do připravených zavařovacích sklenic a vzduchotěsně je uzavřeme.