Švestková povidla s portským vínem

Ingredience


Cukr želírovací 250 g
Slivovice 3 polévková lžíce
Švestky 2.5 kg
Víno portské 2 cl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Švestky omyjeme, zbavíme pecek, rozpůlíme a půlky rozkrájíme na menší kousky. Švestky vložíme do pekáče a dáme do předehřáté trouby na 200°C. Během pečení švestky občas promícháme.
  2. Pekáč vyjmeme, přidáme želírovací cukr, portské víno, promícháme a na sporáku přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 5 minut, nakonec přimícháme 3 lžíce slivovice a ještě 1 minutu povaříme, potom pekáč ze sporáku stáhneme.
  3. Povidla nalijeme do připravených zavařovacích sklenic a vzduchotěsně je uzavřeme.