Kuře na majoránce se zeleninou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Kuře |
1.5 kg |
Majoránka |
5 polévková lžíce |
Paprika červená |
200 g |
Rajčata |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuře nakrájíme na čtvrtiny. Česnek oloupeme, nadrtíme a smícháme se solí. Poté směsí celé kuře potřeme. Do pekáče nalijeme víno, vložíme kuře a posypeme majoránkou.
- Pekáč dáme do trouby a pečeme na 220°C 40 minut. Pokud je to zapotřebí, podlijeme kuře vínem. Zatímco se nám kuře peče, připravíme si zbytek surovin. Papriku očistíme od semínek a nakrajíme na proužky, rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a rozkrájíme na měsíčky. Přidáme do pekáče nakrájenou zeleninu a pečeme ještě dalších 15 minut, aby zelenina pustila šťávu. Asi 5 minut před vyndáním z trouby vše posypeme ještě 1 lžičkou majoránky.