Kuře na majoránce se zeleninou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Kuře 1.5 kg
Majoránka 5 polévková lžíce
Paprika červená 200 g
Rajčata 300 g
Sůl 1 špetka
Víno bílé 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře nakrájíme na čtvrtiny. Česnek oloupeme, nadrtíme a smícháme se solí. Poté směsí celé kuře potřeme. Do pekáče nalijeme víno, vložíme kuře a posypeme majoránkou.
  2. Pekáč dáme do trouby a pečeme na 220°C 40 minut. Pokud je to zapotřebí, podlijeme kuře vínem. Zatímco se nám kuře peče, připravíme si zbytek surovin. Papriku očistíme od semínek a nakrajíme na proužky, rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a rozkrájíme na měsíčky. Přidáme do pekáče nakrájenou zeleninu a pečeme ještě dalších 15 minut, aby zelenina pustila šťávu. Asi 5 minut před vyndáním z trouby vše posypeme ještě 1 lžičkou majoránky.