Hovězí ledvinky se sezamovými semínky

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hovězí ledviny 600 g
Ocet rýžový 1 kávová lžička
Olej arašídový (podzemnicový) 200 ml
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Sezam - semena 50 g
Škrob jemný kukuřičný gustin 2 polévková lžíce
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Zázvor celý 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté hovězí ledvinky nakrájíme na maximálně 3 mm silné plátky. Zázvor a česnek oloupeme a posekáme na drobné kousíčky. V misce smícháme rýžový ocet a sójovou omáčku, přidáme cukr, posekaný zázvor a česnek a směs dobře vmícháme do pokrájeného masa.
  2. V další míse ušleháme bílky společně se škrobem až vznikne tuhá pěna, do níž opatrně vmícháme sezamová semínka.
  3. Přichystáme si wok, ve kterém si rozpálíme arašídový olej. Plátky ledvinek zlehka obalíme v pěně z bílků a vhodíme na rozpálený olej a 3 minuty restujeme. Maso opatrně vyndáme sběračkou z woku, necháme okapat a ihned teplé servírujeme.