Hovězí ledvinky se sezamovými semínky
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hovězí ledviny |
600 g |
Ocet rýžový |
1 kávová lžička |
Olej arašídový (podzemnicový) |
200 ml |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Sezam - semena |
50 g |
Škrob jemný kukuřičný gustin |
2 polévková lžíce |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Zázvor celý |
20 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté hovězí ledvinky nakrájíme na maximálně 3 mm silné plátky. Zázvor a česnek oloupeme a posekáme na drobné kousíčky. V misce smícháme rýžový ocet a sójovou omáčku, přidáme cukr, posekaný zázvor a česnek a směs dobře vmícháme do pokrájeného masa.
- V další míse ušleháme bílky společně se škrobem až vznikne tuhá pěna, do níž opatrně vmícháme sezamová semínka.
- Přichystáme si wok, ve kterém si rozpálíme arašídový olej. Plátky ledvinek zlehka obalíme v pěně z bílků a vhodíme na rozpálený olej a 3 minuty restujeme. Maso opatrně vyndáme sběračkou z woku, necháme okapat a ihned teplé servírujeme.