Rozinkové čatní s česnekem

Ingredience


Česnek 8 stroužek
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cukr moučkový 4 polévková lžíce
Hřebíček 0.25 kávová lžička
Mandle 2 polévková lžíce
Ocet vinný 400 ml
Rozinky tmavé 400 g
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Zázvor mletý 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozinky necháme namáčet v octě cca 24 hodin. Poté přidáme utřený česnek, všechno koření, nasekané mandle a ochutíme cukrem a solí.
  2. Přivedeme k varu a za stálého míchání zvolna vaříme, dokud směs nezhoustne na sirup. Vlijeme do sklenic, zavíčkujeme a odložíme na pozdější použití.