Rozinkové čatní s česnekem
Ingredience
Česnek |
8 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cukr moučkový |
4 polévková lžíce |
Hřebíček |
0.25 kávová lžička |
Mandle |
2 polévková lžíce |
Ocet vinný |
400 ml |
Rozinky tmavé |
400 g |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor mletý |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozinky necháme namáčet v octě cca 24 hodin. Poté přidáme utřený česnek, všechno koření, nasekané mandle a ochutíme cukrem a solí.
- Přivedeme k varu a za stálého míchání zvolna vaříme, dokud směs nezhoustne na sirup. Vlijeme do sklenic, zavíčkujeme a odložíme na pozdější použití.