Banánovou-medová zmrzlina
Ingredience
Banány |
500 g |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Cukr krupice |
125 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
300 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Ušleháme do pěny žloutky a cukr.
- V hrnci přivedeme mléko téměř k varu. Trochu horkého mléka přilijeme ke žloutkové směsi a postupně vmícháme všechno mléko.
- Dáme vše zpět do hrnce a pomalu zahříváme za stálého míchání, až zmizí pěna a směs se přichytává ke spodku vařečky. Nevaříme. Banány rozmačkáme s medem a citronovou šťávou.
- Hmotu necháme vychladnout a vmícháme šlehačku a banány. Vše nalijeme do mrazuvzdorné nádoby a necháme mrazit 3 hodiny. Pak dáme do mísy a rozmícháme, aby se rozbily ledové krystalky. Vrátíme do mrazuvzdorné nádoby. Necháme v mrazničce 2 hodiny. Opět rozmícháme a mrazíme ještě 2 hodiny. Vyndáme 30 minut před podáváním.