Kuře na citronové šťávě

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Celer bulvový 1 ks
Cibule 1 ks
Citronová kůra 1 polévková lžíce
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kuře 1.5 kg
Mrkev kořen 2 ks
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nůžkami na maso rozdělíme kuře na osm kousků a stáhneme z něho kůži. V pánvi na prudkém ohni rozehřejte olej. Vložte na pánev kuře a na mírném ohni opečeme ze všech stran. Poté přendáme kuře do mísy.
  2. Do šťávy z kuřete, která zůstala na pánvi přidáme na kousky nakrájenou zeleninu (celer, mrkev, cibuli) a smažíme cca 3 minuty na mírném ohni. Přidáme bazalku, citronovou šťávu s kůrou, vodu a špetku soli a pepře. Vše pořádně promícháme a smažíme další 3 minuty.
  3. Nyní vrátíme na pánev kuře a celou směs přivedeme k varu. Přikryjeme pánev pokličkou a dusíme na mírném ohni cca 40 minut, dokud nám maso nezměkne.