Kuře na citronové šťávě
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Celer bulvový |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kuře |
1.5 kg |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Nůžkami na maso rozdělíme kuře na osm kousků a stáhneme z něho kůži. V pánvi na prudkém ohni rozehřejte olej. Vložte na pánev kuře a na mírném ohni opečeme ze všech stran. Poté přendáme kuře do mísy.
- Do šťávy z kuřete, která zůstala na pánvi přidáme na kousky nakrájenou zeleninu (celer, mrkev, cibuli) a smažíme cca 3 minuty na mírném ohni. Přidáme bazalku, citronovou šťávu s kůrou, vodu a špetku soli a pepře. Vše pořádně promícháme a smažíme další 3 minuty.
- Nyní vrátíme na pánev kuře a celou směs přivedeme k varu. Přikryjeme pánev pokličkou a dusíme na mírném ohni cca 40 minut, dokud nám maso nezměkne.