Zelné závitky Kološvár

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 3 dl
Klobása uzená 200 g
Majoránka 3 g
Paprika mletá sladká 20 g
Rýže dušená 200 g
Sádlo vepřové škvařené 60 g
Slanina vepřová 150 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 2 ks
Vepřové maso mleté 400 g
Zelí hlávkové bílé 0.5 ks
Zelí kysané 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na sádle zpěníme cibuli nadrobno a prolisovaný česnek. Do mísy dáme mleté maso, dušenou rýži, osmahnutou cibuli, koření, vše spojíme vejcem a důkladně promícháme. Utvoříme 8 válečků, které zavineme do zelných listů, jež jsme předtím spařili ve vroucí vodě. Omotáme nití.
  2. Do sádlem vymazaného pekáče rozložíme na dno vrstvu kysaného zelí, na zelí poklademe závitky a malé klobásky. Zakryjeme další vrstvou kysaného zelí a zalijeme vývarem tak, aby zelí bylo pokryté. Navrch rozložíme plátky slaniny.
  3. Pečeme hodinu a půl v mírně vyhřáté troubě.