Zelné závitky Kološvár
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
3 dl |
Klobása uzená |
200 g |
Majoránka |
3 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Rýže dušená |
200 g |
Sádlo vepřové škvařené |
60 g |
Slanina vepřová |
150 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřové maso mleté |
400 g |
Zelí hlávkové bílé |
0.5 ks |
Zelí kysané |
400 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Na sádle zpěníme cibuli nadrobno a prolisovaný česnek. Do mísy dáme mleté maso, dušenou rýži, osmahnutou cibuli, koření, vše spojíme vejcem a důkladně promícháme. Utvoříme 8 válečků, které zavineme do zelných listů, jež jsme předtím spařili ve vroucí vodě. Omotáme nití.
- Do sádlem vymazaného pekáče rozložíme na dno vrstvu kysaného zelí, na zelí poklademe závitky a malé klobásky. Zakryjeme další vrstvou kysaného zelí a zalijeme vývarem tak, aby zelí bylo pokryté. Navrch rozložíme plátky slaniny.
- Pečeme hodinu a půl v mírně vyhřáté troubě.