Cibulačka se sýrem

Ingredience


Bobkový list 5 g
Cibule 1 kg
Máslo čerstvé 100 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Sýr ementálského typu 300 g
Víno červené 2 dl
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci zahřejeme máslo, dáme do něho med a přidáme na velké měsíčky nakrájenou cibuli, stálým mícháním cibuli osmahneme, vhodíme bobkový list, posypeme moukou, mletou paprikou, promícháme, zalijeme vínem, vyvaříme víno, zalijeme vývarem a pod poklicí povaříme přibližně 20 minut. Před dokončením vaření dochutíme solí a pepřem.
  2. Hotovou polévku podáváme s nastrouhaným sýrem.