Cibulačka se sýrem
Ingredience
Bobkový list |
5 g |
Cibule |
1 kg |
Máslo čerstvé |
100 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr ementálského typu |
300 g |
Víno červené |
2 dl |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci zahřejeme máslo, dáme do něho med a přidáme na velké měsíčky nakrájenou cibuli, stálým mícháním cibuli osmahneme, vhodíme bobkový list, posypeme moukou, mletou paprikou, promícháme, zalijeme vínem, vyvaříme víno, zalijeme vývarem a pod poklicí povaříme přibližně 20 minut. Před dokončením vaření dochutíme solí a pepřem.
- Hotovou polévku podáváme s nastrouhaným sýrem.