Fridátové nudle
Ingredience
Mléko polotučné |
2.5 dl |
Mouka polohrubá |
3 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
15 dkg |
Slanina vepřová |
20 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozklepneme do hrnku vejce, přidáme mléko, trochu soli a tolik mouky, aby těsto, které rozmícháme, bylo řidší než je třeba na kapání.
- Rozpálenou pánev potřeme slaninou a nalijeme těsto, aby nám vznikla silnější placka. Necháme ji opéct po obou stranách. To opakujeme dokud nespotřebujeme veškeré těsto.
- Placky nakrájíme na silnější nudle a necháme je v rozpáleném omastku osmažit.
- Při podávání hnědého hovězího vývaru nasypeme do každé porce trochu nudlí.