Fridátové nudle

Ingredience


Mléko polotučné 2.5 dl
Mouka polohrubá 3 polévková lžíce
Sádlo škvařené 15 dkg
Slanina vepřová 20 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozklepneme do hrnku vejce, přidáme mléko, trochu soli a tolik mouky, aby těsto, které rozmícháme, bylo řidší než je třeba na kapání.
  2. Rozpálenou pánev potřeme slaninou a nalijeme těsto, aby nám vznikla silnější placka. Necháme ji opéct po obou stranách. To opakujeme dokud nespotřebujeme veškeré těsto.
  3. Placky nakrájíme na silnější nudle a necháme je v rozpáleném omastku osmažit.
  4. Při podávání hnědého hovězího vývaru nasypeme do každé porce trochu nudlí.