Skopová kýta na víně
Ingredience
Bobkový list |
2 g |
Brambory vařené |
400 g |
Cibule |
80 g |
Citronová kůra |
10 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Nové koření celé |
3 g |
Olej rostlinný |
40 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Skopová kýta |
600 g |
Slanina vepřová |
60 g |
Sůl |
8 g |
Víno bílé |
250 ml |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na menší hranolky, citronovou kůru nastrouháme. Slaninou prošpikujeme kýtu a zprudka ji osmažíme na rozpáleném oleji ze všech stran. Přendáme ji do pekáčku, osolíme, opepříme, přidáme nové koření, lžíci másla, bobkový list, citronovou kůru, podlijeme vínem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 50 minut, podle potřeby podléváme vodou a maso přeléváme výpekem.
- Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem.