Skopová kýta na víně

Ingredience


Bobkový list 2 g
Brambory vařené 400 g
Cibule 80 g
Citronová kůra 10 g
Máslo čerstvé 25 g
Nové koření celé 3 g
Olej rostlinný 40 ml
Pepř černý mletý 3 g
Skopová kýta 600 g
Slanina vepřová 60 g
Sůl 8 g
Víno bílé 250 ml
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na menší hranolky, citronovou kůru nastrouháme. Slaninou prošpikujeme kýtu a zprudka ji osmažíme na rozpáleném oleji ze všech stran. Přendáme ji do pekáčku, osolíme, opepříme, přidáme nové koření, lžíci másla, bobkový list, citronovou kůru, podlijeme vínem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 50 minut, podle potřeby podléváme vodou a maso přeléváme výpekem.
  2. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem.