Limetkové želé s mátou

Limetkové želé s mátou - obrázek

Ingredience


Cukr želírovací 500 g
Limetková šťáva 1 l
Máta 2 polévková lžíce
Pomerančová kůra 1 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 400 ml
Rum bílý 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mátu omyjeme, osušíme a najemno nasekáme.
  2. Do hrnce nalijeme limetkovou šťávu, pomerančovou šťávu, přidáme pomerančovou kůru, nasekanou mátu, želírovací cukr a promícháme.
  3. Směs přivedeme k varu a za stálého míchání 5 minut povaříme. Hrnec sundáme ze sporáku a přimícháme bílý rum.
  4. Želé nalijeme do připravených zavařovacích sklenic a vzduchotěsně je uzavřeme.