Pikantní broskvové čatní

Ingredience


Broskve 500 g
Brusinky sušené 2 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 8 ks
Cukr želírovací 250 g
Džus broskvový 1.5 cl
Máta 2 polévková lžíce
Ocet vinný 1.75 cl
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Broskve omyjeme, zbavíme pecek a dužinu nakrájíme na malé kousky. Jarní cibulku omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Mátu omyjeme, osušíme a najemno nasekáme.
  2. Do hrnce vložíme kousky broskví, jarní cibulku, chilli papričku, česnek, mátu, přidáme sušené brusinky, vinný ocet, broskvový džus, želírovací cukr a vše přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Nakonec směs osolíme, opepříme a promícháme.
  3. Hotovým čatní plníme zavařovací sklenice, které vzduchotěsně uzavřeme.