Pikantní broskvové čatní
Ingredience
Broskve |
500 g |
Brusinky sušené |
2 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
8 ks |
Cukr želírovací |
250 g |
Džus broskvový |
1.5 cl |
Máta |
2 polévková lžíce |
Ocet vinný |
1.75 cl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Broskve omyjeme, zbavíme pecek a dužinu nakrájíme na malé kousky. Jarní cibulku omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Mátu omyjeme, osušíme a najemno nasekáme.
- Do hrnce vložíme kousky broskví, jarní cibulku, chilli papričku, česnek, mátu, přidáme sušené brusinky, vinný ocet, broskvový džus, želírovací cukr a vše přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Nakonec směs osolíme, opepříme a promícháme.
- Hotovým čatní plníme zavařovací sklenice, které vzduchotěsně uzavřeme.