Skopová plec dušená s bramborem

Ingredience


Brambory 1000 g
Cibule 200 g
Kmín drcený 3 g
Masox 1 kostka
Olej rostlinný 40 g
Pepř černý mletý 3 g
Skopová plec 1000 g
Sůl 5 g
Voda pitná 350 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso odblaníme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, očištěné a omyté brambory na plátky.
  2. Maso nasypeme do hrnce, osolíme, opepříme, zalijeme vodou tak, aby bylo akorát zakryté, přidáme kostku masoxu a podusíme. Mezitím v pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, orestujeme a přidáme k masu i s olejem. Čtvrt hodinky před koncem dušení přisypeme brambory, hustotu upravíme vodou, ochutíme drceným kmínem a dodusíme.
  3. Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.