Skopová plec dušená s bramborem
Ingredience
Brambory |
1000 g |
Cibule |
200 g |
Kmín drcený |
3 g |
Masox |
1 kostka |
Olej rostlinný |
40 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Skopová plec |
1000 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
350 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso odblaníme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, očištěné a omyté brambory na plátky.
- Maso nasypeme do hrnce, osolíme, opepříme, zalijeme vodou tak, aby bylo akorát zakryté, přidáme kostku masoxu a podusíme. Mezitím v pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, orestujeme a přidáme k masu i s olejem. Čtvrt hodinky před koncem dušení přisypeme brambory, hustotu upravíme vodou, ochutíme drceným kmínem a dodusíme.
- Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.