Salát z krevet s pečeným rohlíkem
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Jogurt bílý |
250 g |
Koňak Armaňak |
2 polévková lžíce |
Krevety tygří - loupané |
500 g |
Mango |
2 ks |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Omáčka sladká chilli na kuře |
1 kávová lžička |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Pomeranče |
1 ks |
Rohlíky bílé |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šťávu z 1 ks pomeranče a z 1 ks citrónu vymačkáme do misky, přidáme med a dobře rozšleháme, přilijeme koňak, chilli omáčku, sůl, pepř, ještě důkladně promícháme. Mango vypeckujeme, a spolu s krevety nakrájíme na malé kostky, které vložíme do misky k ostatním surovinám. Vylijeme jogurt a promícháme.
- Rohlíky rozřízneme po délce, vybereme střed, naskládáme je na plech, vložíme do horké trouby a zapečeme 5 minut. Vyndáme je z trouby, necháme vychladnout a naplníme je připraveným salátem z krevet.