Salát z krevet s pečeným rohlíkem

Ingredience


Citrony 1 ks
Jogurt bílý 250 g
Koňak Armaňak 2 polévková lžíce
Krevety tygří - loupané 500 g
Mango 2 ks
Med včelí 1 polévková lžíce
Omáčka sladká chilli na kuře 1 kávová lžička
Pepř bílý 1 kávová lžička
Pomeranče 1 ks
Rohlíky bílé 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šťávu z 1 ks pomeranče a z 1 ks citrónu vymačkáme do misky, přidáme med a dobře rozšleháme, přilijeme koňak, chilli omáčku, sůl, pepř, ještě důkladně promícháme. Mango vypeckujeme, a spolu s krevety nakrájíme na malé kostky, které vložíme do misky k ostatním surovinám. Vylijeme jogurt a promícháme.
  2. Rohlíky rozřízneme po délce, vybereme střed, naskládáme je na plech, vložíme do horké trouby a zapečeme 5 minut. Vyndáme je z trouby, necháme vychladnout a naplníme je připraveným salátem z krevet.