Zapečená kapusta na maďarský způsob

Ingredience


Kapusta hlávková 800 g
Klobása Dunajská 150 g
Rýže loupaná 200 g
Sádlo vepřové škvařené 100 g
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Strouhanka 200 g
Sůl 20 g
Vepřové maso pečené 200 g
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapustu opláchneme, rozkrojíme na čtvrtky a dáme na 10 minut vařit v osolené vodě, necháme na cedníku okapat.
  2. Rýži propláchneme a dáme vařit asi na 10 minut, jen aby byla poloměkká.
  3. Pekáč vymažeme sádlem, na jeho dno rozložíme listy vařené kapusty, na ně nasypeme na kostičky nakrájené pečené maso a zalijeme smetanou. Další vrstva budou opět kapustové listy a na ně rozložíme rýži a plátky klobásy, zalijeme rozpuštěným sádlem. Takto opakujeme rozvrstvení, až navrch přijdou kapustové listy, které bohatě posypeme strouhankou a zalijeme rozpuštěným sádlem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.