Zapečená kapusta na maďarský způsob
Ingredience
Kapusta hlávková |
800 g |
Klobása Dunajská |
150 g |
Rýže loupaná |
200 g |
Sádlo vepřové škvařené |
100 g |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Strouhanka |
200 g |
Sůl |
20 g |
Vepřové maso pečené |
200 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Kapustu opláchneme, rozkrojíme na čtvrtky a dáme na 10 minut vařit v osolené vodě, necháme na cedníku okapat.
- Rýži propláchneme a dáme vařit asi na 10 minut, jen aby byla poloměkká.
- Pekáč vymažeme sádlem, na jeho dno rozložíme listy vařené kapusty, na ně nasypeme na kostičky nakrájené pečené maso a zalijeme smetanou. Další vrstva budou opět kapustové listy a na ně rozložíme rýži a plátky klobásy, zalijeme rozpuštěným sádlem. Takto opakujeme rozvrstvení, až navrch přijdou kapustové listy, které bohatě posypeme strouhankou a zalijeme rozpuštěným sádlem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.