Těstoviny s omáčky z hlívy ústřičné

Ingredience


Česnek 20 g
Cibule 0.5 ks
Hlíva ústřičná 400 g
Majoránka 1 g
Máslo bylinkové 100 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Fusilli - tříbarevné 250 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v hrnci s osolenou vodou, uvařené scedíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou, vysypeme do misky, ještě jednou podle vlastí chutě osolíme, polijeme olejem.
  2. V pánvi zahřejeme máslo, osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na tenké nudličky nakrájené hlívy, na kolečka nakrájený česnek a vše dobře podusíme. Do smetany rozklepneme celé vejce, rozkvedláme vylijeme do pánve, posypeme majoránkou, dochutíme pepřem a solí, chvilku povaříme a stáhneme ze sporáku.
  3. Na talíře naporcujeme teplé nudle, polijeme je hlívovou omáčkou a podáváme.