Těstoviny s omáčky z hlívy ústřičné
Ingredience
Česnek |
20 g |
Cibule |
0.5 ks |
Hlíva ústřičná |
400 g |
Majoránka |
1 g |
Máslo bylinkové |
100 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Fusilli - tříbarevné |
250 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v hrnci s osolenou vodou, uvařené scedíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou, vysypeme do misky, ještě jednou podle vlastí chutě osolíme, polijeme olejem.
- V pánvi zahřejeme máslo, osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na tenké nudličky nakrájené hlívy, na kolečka nakrájený česnek a vše dobře podusíme. Do smetany rozklepneme celé vejce, rozkvedláme vylijeme do pánve, posypeme majoránkou, dochutíme pepřem a solí, chvilku povaříme a stáhneme ze sporáku.
- Na talíře naporcujeme teplé nudle, polijeme je hlívovou omáčkou a podáváme.