Broskvové čatní s cherry rajčaty

Ingredience


Broskve 250 g
Cukr želírovací 250 g
Džus broskvový 2 cl
Kari koření 2 kávová lžička
Mrkev kořen 200 g
Ocet vinný 1 cl
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 250 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Broskve omyjeme, zbavíme pecek a dužinu nakrájíme na kostičky. Cherry rajčátka omyjeme, slupku nařízneme do kříže a spaříme ve vroucí vodě. Pak slupku oloupeme a rajčátka překrojíme na polovinu. Mrkev omyjeme, očistíme a nahrubo nastrouháme.
  2. Do hrnce vložíme kousky broskví, rajčátka, mrkev, přidáme vinný ocet, broskvový džus a želírovací cukr. Promícháme a přivedeme k varu. Za stálého míchání povaříme na mírném ohni 5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme kari koření.
  3. Hotové čatní naplníme do zavařeninový sklenic a sklenice vzduchotěsně uzavřeme.