Broskvové čatní s cherry rajčaty
Ingredience
Broskve |
250 g |
Cukr želírovací |
250 g |
Džus broskvový |
2 cl |
Kari koření |
2 kávová lžička |
Mrkev kořen |
200 g |
Ocet vinný |
1 cl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Broskve omyjeme, zbavíme pecek a dužinu nakrájíme na kostičky. Cherry rajčátka omyjeme, slupku nařízneme do kříže a spaříme ve vroucí vodě. Pak slupku oloupeme a rajčátka překrojíme na polovinu. Mrkev omyjeme, očistíme a nahrubo nastrouháme.
- Do hrnce vložíme kousky broskví, rajčátka, mrkev, přidáme vinný ocet, broskvový džus a želírovací cukr. Promícháme a přivedeme k varu. Za stálého míchání povaříme na mírném ohni 5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme kari koření.
- Hotové čatní naplníme do zavařeninový sklenic a sklenice vzduchotěsně uzavřeme.