Hroznové želé s pepřem
Ingredience
Cukr želírovací |
500 g |
Hroznová šťáva |
5 cl |
Kyselina citrónová |
1 ks |
Limetková šťáva |
1 cl |
Nakládaný zelený pepř |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomerančová šťáva |
1 cl |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
1 cl |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do hrnce nalijeme šťávu z hroznového vína, přidáme pomerančovou a limetkovou šťávu, zelený pepř, bílé víno, kyselinu citronovou, želírovací cukr a vše promícháme.
- Směs přivedeme k varu a na mírném ohni za stálého míchání povaříme asi 5 minut, pak hrnec ze sporáku sundáme, směs osolíme, opepříme a promícháme.
- Hotové želé nalijeme do připravených zavařovacích sklenic a vzduchotěsně je uzavřeme.