Hroznové želé s pepřem

Ingredience


Cukr želírovací 500 g
Hroznová šťáva 5 cl
Kyselina citrónová 1 ks
Limetková šťáva 1 cl
Nakládaný zelený pepř 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomerančová šťáva 1 cl
Sůl 1 špetka
Víno bílé 1 cl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nalijeme šťávu z hroznového vína, přidáme pomerančovou a limetkovou šťávu, zelený pepř, bílé víno, kyselinu citronovou, želírovací cukr a vše promícháme.
  2. Směs přivedeme k varu a na mírném ohni za stálého míchání povaříme asi 5 minut, pak hrnec ze sporáku sundáme, směs osolíme, opepříme a promícháme.
  3. Hotové želé nalijeme do připravených zavařovacích sklenic a vzduchotěsně je uzavřeme.