Skopové rizoto s rajčaty a paprikou
Ingredience
Cibule |
60 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
120 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Paprika zelená |
150 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rajčata |
150 g |
Rýže dušená |
800 g |
Skopová kýta |
800 g |
Sůl |
8 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
120 g |
Zázvor mletý |
2 g |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Skopové maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky, cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na nudličky, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky, sýr nastrouháme.
- V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se šťáva vysmahne, přisypeme papriky s rajčaty, okořeníme mletým zázvorem a dusíme. Podle potřeby mírně podlijeme vodou. Když je maso měkké, přimícháme dušenou rýži, nakládaný hrášek a prohřejeme.
- Naběračkou tvoříme na talířích kopečky, které sypeme strouhaným sýrem.