Skopové rizoto s rajčaty a paprikou

Ingredience


Cibule 60 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 120 g
Máslo čerstvé 60 g
Paprika zelená 150 g
Pepř černý mletý 3 g
Rajčata 150 g
Rýže dušená 800 g
Skopová kýta 800 g
Sůl 8 g
Sýr Ementál (Primátor) 120 g
Zázvor mletý 2 g
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Skopové maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky, cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na nudličky, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky, sýr nastrouháme.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se šťáva vysmahne, přisypeme papriky s rajčaty, okořeníme mletým zázvorem a dusíme. Podle potřeby mírně podlijeme vodou. Když je maso měkké, přimícháme dušenou rýži, nakládaný hrášek a prohřejeme.
  3. Naběračkou tvoříme na talířích kopečky, které sypeme strouhaným sýrem.