Těstoviny s kuřecím masem a švestky

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Kečup ostrý 1 dl
Kuřecí prsa 500 g
Olej slunečnicový 1 dl
Olivy bez pecky 100 g
Ořechy vlašské 100 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Smetana zakysaná 14% 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Švestky 200 g
Těstoviny Tagliatelle 500 g
Voda pitná 2 l
Vývar slepičí 4 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v hrnci s osolenou vodou, potom je scedíme, vysypeme do mísy a udržujeme v teple.
  2. Kuřecí prsa nakrájíme na medailónky a v pánvi na rozpáleném oleji je opečeme, přidáme na kolečka nakrájená česnek, zalijeme vývarem, přidáme sušené švestky, na kolečka nakrájené olivy, kečup a vše pod poklici dovaříme doměkka. Před dokončením vaření osolíme, opepříme a stáhneme ze sporáku. Vezmeme připravené těstoviny, dáme je do pánve, vše promícháme a porcujeme na talíře.
  3. Na každou porci položíme lžíci zakysané smetany a posypeme ji drobně nasekanými ořechy.