Těstoviny s kuřecím masem a švestky
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Kečup ostrý |
1 dl |
Kuřecí prsa |
500 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Olivy bez pecky |
100 g |
Ořechy vlašské |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Smetana zakysaná 14% |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Švestky |
200 g |
Těstoviny Tagliatelle |
500 g |
Voda pitná |
2 l |
Vývar slepičí |
4 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v hrnci s osolenou vodou, potom je scedíme, vysypeme do mísy a udržujeme v teple.
- Kuřecí prsa nakrájíme na medailónky a v pánvi na rozpáleném oleji je opečeme, přidáme na kolečka nakrájená česnek, zalijeme vývarem, přidáme sušené švestky, na kolečka nakrájené olivy, kečup a vše pod poklici dovaříme doměkka. Před dokončením vaření osolíme, opepříme a stáhneme ze sporáku. Vezmeme připravené těstoviny, dáme je do pánve, vše promícháme a porcujeme na talíře.
- Na každou porci položíme lžíci zakysané smetany a posypeme ji drobně nasekanými ořechy.