Margherita pizza

Margherita pizza - obrázek

Ingredience


Bazalka sušená 2 kávová lžička
Česnek 2 stroužek
Cukr krupice 1 kávová lžička
Droždí 7 g
Mouka pšeničná hrubá 350 g
Mozzarella 100 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 2 polévková lžíce
Voda pitná 2.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do odměrky dáme droždí, cukr a smícháme s 50 ml vody. V teple necháme stát 15 minut, dokud kvásek nevzejde. Smícháme mouku se solí a uděláme doprostřed důlek, přidáme olej, kvasnice a zbylou vodu. Vymícháme hladké těsto.
  2. Těsto vyklopíme na vál a hněteme, dokud nebude vláčné. Poté dáme do mísy, přikryjeme fólií a necháme stát, dokud nenabude, cca 30 minut.
  3. Poté těsto vyválíme, rukama vytáhneme a dáme na vymazaný plech.
  4. Do pánve dáme nakrájená konzervovaná rajčata, rozetřený česnek, bazalku, sůl, pepř, olivový olej a necháme 20 minut vařit. Vmícháme rajčatový protlak a necháme vychladnout. Poté směs naneseme na těsto a posypeme nakrájenou mozzarellou a parmezánem.
  5. V předehřáté troubě pečeme 25 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.
  6. Podáváme horké.