Margherita pizza
Ingredience
Bazalka sušená |
2 kávová lžička |
Česnek |
2 stroužek |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Droždí |
7 g |
Mouka pšeničná hrubá |
350 g |
Mozzarella |
100 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
2.5 dl |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do odměrky dáme droždí, cukr a smícháme s 50 ml vody. V teple necháme stát 15 minut, dokud kvásek nevzejde. Smícháme mouku se solí a uděláme doprostřed důlek, přidáme olej, kvasnice a zbylou vodu. Vymícháme hladké těsto.
- Těsto vyklopíme na vál a hněteme, dokud nebude vláčné. Poté dáme do mísy, přikryjeme fólií a necháme stát, dokud nenabude, cca 30 minut.
- Poté těsto vyválíme, rukama vytáhneme a dáme na vymazaný plech.
- Do pánve dáme nakrájená konzervovaná rajčata, rozetřený česnek, bazalku, sůl, pepř, olivový olej a necháme 20 minut vařit. Vmícháme rajčatový protlak a necháme vychladnout. Poté směs naneseme na těsto a posypeme nakrájenou mozzarellou a parmezánem.
- V předehřáté troubě pečeme 25 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.
- Podáváme horké.