Datle v zázvorovém nálevu

Ingredience


Datle 750 g
Cukr krupice 0.75 balení
Hřebíček 2 ks
Ocet jablečný 4.5 cl
Pomerančová kůra 1 polévková lžíce
Víno bílé 5 cl
Víno portské 5 ml
Zavařovací cukr 2 kávová lžička
Zázvor celý 75 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Datle omyjeme, osušíme a naskládáme do připravených zavařeninových sklenic.
  2. Zázvor oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a vložíme do hrnce. Přidáme bílé víno, portské víno, jablečný ocet, cukr, hřebíček, pomerančovou kůru a 2 minuty povaříme.
  3. Pak hrnec sundáme ze sporáku a do směsi přimícháme zavařovací cukr a promícháme. Takto připravenou směsí přelijeme datle ve sklenicích a sklenice vzduchotěsně uzavřeme.