Datle v zázvorovém nálevu
Ingredience
Datle |
750 g |
Cukr krupice |
0.75 balení |
Hřebíček |
2 ks |
Ocet jablečný |
4.5 cl |
Pomerančová kůra |
1 polévková lžíce |
Víno bílé |
5 cl |
Víno portské |
5 ml |
Zavařovací cukr |
2 kávová lžička |
Zázvor celý |
75 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Datle omyjeme, osušíme a naskládáme do připravených zavařeninových sklenic.
- Zázvor oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a vložíme do hrnce. Přidáme bílé víno, portské víno, jablečný ocet, cukr, hřebíček, pomerančovou kůru a 2 minuty povaříme.
- Pak hrnec sundáme ze sporáku a do směsi přimícháme zavařovací cukr a promícháme. Takto připravenou směsí přelijeme datle ve sklenicích a sklenice vzduchotěsně uzavřeme.