Brambory kořeněné a cibule
Ingredience
Brambory vařené |
400 g |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Chilli paprička |
3 ks |
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Hořčičné semínko |
0.5 kávová lžička |
Kmín římský |
1.5 kávová lžička |
Koriandr mletý |
1.5 kávová lžička |
Olej rostlinný |
6 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Pískavice řecké seno |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V pánvi s těžkým dnem rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli a smažíme, dokud nezhnědne. Přidáme sůl, zázvor, rozetřený česnek, kmín, chilli koření, koriandr a minutu smažíme. Odstavíme pánev.
- Vařené brambory přidáme do pánve a prohřejeme je. Pokapeme citronovou šťávou a promícháme.
- Ve woku rozehřejeme olej, přidáme chilli papričky, pískavice, semínka hořčice a smažíme, dokud semínka nezhnědnou. Odstavíme wok z plamene a baghár nalijeme na brambory.
- Podáváme teplé.