Brambory kořeněné a cibule

Ingredience


Brambory vařené 400 g
Česnek 1 stroužek
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Chilli paprička 3 ks
Cibule 2 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Hořčičné semínko 0.5 kávová lžička
Kmín římský 1.5 kávová lžička
Koriandr mletý 1.5 kávová lžička
Olej rostlinný 6 polévková lžíce
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Pískavice řecké seno 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi s těžkým dnem rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli a smažíme, dokud nezhnědne. Přidáme sůl, zázvor, rozetřený česnek, kmín, chilli koření, koriandr a minutu smažíme. Odstavíme pánev.
  2. Vařené brambory přidáme do pánve a prohřejeme je. Pokapeme citronovou šťávou a promícháme.
  3. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme chilli papričky, pískavice, semínka hořčice a smažíme, dokud semínka nezhnědnou. Odstavíme wok z plamene a baghár nalijeme na brambory.
  4. Podáváme teplé.