Colcannon irský

Colcannon irský - obrázek

Ingredience


Brambory 225 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko plnotučné 5 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pórek 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Zelí hlávkové bílé 225 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nastrouhané bílé zelí uvaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou 10 minut. Poté scedíme a odstavíme.
  2. V pánvi necháme přejít mléko varem, přidáme nakrájené brambory na kostky a nakrájený pórek. Necháme dusit 15 minut, dokud nejsou brambory měkké. Vmícháme muškátový oříšek a brambory a pórek rozšťoucháme. Přidáme scezené zelí a promícháme.
  3. Přendáme do servírovací nádoby a uděláme doprostřed lžící důlek, do kterého vlijeme rozpuštěné máslo a ihned podáváme.