Colcannon irský
Ingredience
Brambory |
225 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
5 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zelí hlávkové bílé |
225 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nastrouhané bílé zelí uvaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou 10 minut. Poté scedíme a odstavíme.
- V pánvi necháme přejít mléko varem, přidáme nakrájené brambory na kostky a nakrájený pórek. Necháme dusit 15 minut, dokud nejsou brambory měkké. Vmícháme muškátový oříšek a brambory a pórek rozšťoucháme. Přidáme scezené zelí a promícháme.
- Přendáme do servírovací nádoby a uděláme doprostřed lžící důlek, do kterého vlijeme rozpuštěné máslo a ihned podáváme.