Klas kukuřičný s bylinkovým máslem

Ingredience


Citrony 1 ks
Kukuřice 4 ks
Máslo čerstvé 100 g
Pažitka 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kukuřičný klas zbavíme vlásků a zabalíme zpátky do listů. Vložíme je do hrnce s vroucí vodou na 5 minut, potom je vyndáme a necháme okapat. Na rozpáleném grilu opékáme kukuřičné klasy 20 minut, často je obracíme.
  2. Smícháme petržel, rozpuštěné máslo, tymián, pažitku, sůl, pepř a citronovou kůru.
  3. Kukuřičné klasy dáme na talíře a sloupneme listy. Podáváme s bylinkovým máslem.