Klas kukuřičný s bylinkovým máslem
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Kukuřice |
4 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pažitka |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kukuřičný klas zbavíme vlásků a zabalíme zpátky do listů. Vložíme je do hrnce s vroucí vodou na 5 minut, potom je vyndáme a necháme okapat. Na rozpáleném grilu opékáme kukuřičné klasy 20 minut, často je obracíme.
- Smícháme petržel, rozpuštěné máslo, tymián, pažitku, sůl, pepř a citronovou kůru.
- Kukuřičné klasy dáme na talíře a sloupneme listy. Podáváme s bylinkovým máslem.